Začetki

avtor Jadranka Smiljic

“People Say Nothing Is Impossible, But I Do Nothing Every Day

— Winnie The Pooh

Zakaj Slovenija kvačka

Če me še ne poznate sem Jadranka Smiljić, sem Guinness rekorderka v maratonu neprestanega kvačkanja, skupaj z Anito Kac sva kvačkali neverjetnih 28 ur in 5 minut.

Za svoj prvi Guinnessov rekord sem kvačkala grb Slovenj Gradca, kjer je tudi potekla prvi Guinnessov rekord. Po končanem Guinness rekordu je moj oče Jezdimir zaželel da še kvačkam grb Laškega v katerem sem preživela svojo otroštvo in kjer moja starša še vedno živita.

Vendar sem si rekla zakaj pa ne bi vsa Slovenija oz vse občine v Sloveniji dobile svoj nakvačkan grb in tako se je začela odisejada Slovenija kvačka.

Najprej sem seveda oklevala al bi al ne bi … V glavi so mi rojila vprašanja kot: Kako naj se lotim tako velikega projekta? Ali bom dobila 212 kvačkaric? in ali bodo občine finančno podprle takšen projekt? …

Poklicala sem zelo zabavno in modro Veneso in sem jo povprašala za nasvet in kako naj se lotim tako velikega projekta. Najprej se je zelo navdušila nad projektom in mi podala zelo veliko uporabnih nasvetov. In tako je postala Venesa teta iz ozadja in vedno kadar potrebujem nasvet mi rade volje pomaga in svetuje.

Najprej sva začeli z različnimi izzivi v fb skupini Kvačkanje – vzorci, in za moj 41. rojstni dan naredile prvi FB live, kjer sva projekt Slovenija kvačka predstavile svojim kolegicam in jih povabile naj se prijavijo, da bodo kvačkale grbe svojih občin.

Takoj se je projektu pridružila tudi Vanja Pelc, ki je postala moja desna, leva roka in še rame … skratka moja najboljša pomoč. Na sam projekt se je prijavilo preko 300 kvačkaric in sva z Vanjo vsem občinam dodelile ambasadorke kvačkanja …

Zelo sem vesela in ponosna da dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor

Pa ne samo na Boruta tudi na našega edinega kvačkarja Ivana sem zelo ponosna in hvaležna da se je pridružil naši ekipi.

Več o njemu pa si poglejte in preberite na povezavi Ivan Halec .

Še enkrat hvala vsem kvačaricam, ki so se odločile, da bodo del največjega, vseslovenskega kvačkarskega izziva in da bomo skupaj naredili in ustvarili zgodovinski dogodek Slovenija kvačka.

Jadranka vas ima rada.

You may also like

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, vendar se lahko odjavite, če želite. Sprejmi Preberi več

Varstvo osebnih podatkov