Kvačkarica leta 2023

Kvačkanje je prava umetnost, ki si resnično zasluži priznanje! Skupaj se bomo podali na lov za najbolj nadarjenimi kvačkaricami v Sloveniji!

Iščemo ustvarjalne čarovnice kvačkanja, ki ustvarjajo nove vzorce ter delijo svoje znanje in navdih.

Naš cilj je najti tiste, ki s svojimi čudovitimi stvaritvami navdušujejo druge, morda jih celo spodbudijo, da se pridružijo kvačkanju.

Iščemo tiste, ki svoje veščine delijo skozi bloganje ali video vsebine. Morda pa poznate kvačkarico, ki organizira dogodke ali vodi skupnosti kvačkanja. Iskali bomo tudi tiste, ki uživajo v vlogi učiteljic ter tiste, ki so svojo ljubezen do kvačkanja spremenile v pravi posel – morda so odprle trgovinico s prejo, ki je postala srčna točka za ljubitelje kvačkanja. Tudi iščemo tiste, ki s svojimi spretnimi prsti navdušujejo in očarajo druge s svojimi ustvarjanji.

Vaša priporočila bodo ključna pri tem, koga želimo spoznati!

Kvačkarice, ki si zaslužijo to priznanje, bomo iskali skupaj z vami!

Če poznate katero izmed njih, ki bi si zaslužila to priznanje, lahko oddate nominacije do 18. 01. 2024. Nominirati sebe ni mogoče. Prav tako ni mogoče nominirati lanske Kvačkarice leta ali članic komisije.

Za nominiranje kliknite na povezavo do Googlovega obrazca ali pa vnesite svoje podatke neposredno v obrazec spodaj

Kvačkarica, ki bo prejela največ všečkov na naši Facebook strani 28.01.2024 , bo kronana za KVAČKARICO LETA 2023!

 

 

Razglasitev bo potekala bo ob 20.00 dne 28.01.2024. Ta datum je še posebej pomemben, saj bomo praznovali drugo obletnico našega Guinnessovega rekorda – svetovno največje zbirke kvačkanih izdelkov.

 

 

Zmagovalka bo prejela naziv in posebno nagrado – material za ustvarjanje v vrednosti 20€ – podarja Fantazija Prodajalna Za Ustvarjalne,  skupaj z ekskluzivnim kompletom #Slovenijakvačka, ki vsebuje majico, nakupovalno torbo, manjšo torbico, svinčnik in kemični svinčnik s simboli Slovenija kvačka.

 

 

Da bi še bolj delili veselje, bomo med vsemi, ki bodo predlagali nominacije, izžrebali eno osebo, ki bo prejela,  nakupovalno torbo, manjšo torbico, svinčnik in kemični svinčnik s simboli Slovenija kvačka.

Maja Štefančič Hribar

Kvačkarica leta 2022.

Maja, ustvarjalka z izjemno strastjo do ročnih del, kot so klekljanje, šivanje in kvačkanje. Magistrica prevajanja po izobrazbi, vendar jo je življenje popeljalo v popolnoma drugačno smer.

Poznate jo kot Majo iz Hude volne ali pod ustvarjalnim vzdevkom Kostevka. Pred 8 leti je ustanovila svoje podjetje, spletno trgovino, ki danes nudi široko ponudbo materiala in pripomočkov ustvarjalkam po vsej Sloveniji.

Svoje kvačkarsko znanje deli preko 250 video navodil na svojem YouTube kanalu Huda volna. Maja je organizirala več dobrodelnih akcij, med drugim zbiranje kapic za otroke na Pediatrični kliniki v LJ in izdelavo terapevtskih rokavčkov za bolnike z demenco.

Aktivno navdušuje kvačkarice preko spleta in v živo, izvaja tečaje za otroke in organizira ustvarjalne dogodke. Poleg tega redno izvaja tudi Dan odprtih vrat.

Kvačkanje ji predstavlja ne le hobi, ampak tudi čas zase, umiritev in sprostitev v pestrem življenju, za kar je neizmerno hvaležna.

Spoznajte našo tričlansko komisijo

Za izbor Kvačkarica leta 2023.

Spoznajte našo tričlansko komisijo za izbor 5 kandidatk za KVAČKARICO LETA 2023! 
 
1. Jadranko Smiljić že vsi poznamo. Je ustanoviteljica zavoda ZUS, dvakratna Guinnessova rekorderka in pobudnica akcije KVAČKARICA LETA! 
 
2. Naša Marijana Šeruga je tudi strastna kvačkarica in nepogrešljiva članica ekipe #Slovenijakvačka. Brez nje projekt ne bi dosegel takega uspeha, kot ga je! 
 
3. Pri izboru kandidatk nam je pomagala še tretja članica komisije, Lea  SAŠA EINSIEDLERMnogi se je spominjajo kot pevko in televizijsko voditeljico, vendar danes je znana mentorica za osebni razvoj. Je NEVERJETNA ŽENSKA, ki pomaga drugim tako v osebnem kot tudi v poslovnem življenju dosegati uspehe.

Lea Pečolar

Lastnica fizične in virtualne trgovine z ustvarjalnim materialom. Je tudi naš glavni sponzor za nagrado nagrajenke.

Maja Štefančič Hribar

Kvačkarica leta 2022, strastna podjetnica, predana mama 4 otrok, enkratna in neponovljiva.

Jadranka Smiljić

Ustanoviteljica zavoda ZUS, dvakratna Guinnessova rekorderka in pobudnica akcije KVAČKARICA LETA! 

Izbor kvačkarica leta 2023

SPOZNAJTE NAŠE KANDIDATKE

Med vsemi prispelimi nominacijami smo izbrali 5 kandidatk, ki se bodo potegovale za naziv KVAČKARICA LETA 2023!

Njihove predstavitve si lahko ogledate spodaj

2. kandidatka: Romana Hrga

Sem Romana Hrga, žena, gospodinja, kmetica, mama trem otrokom in babica sedmim vnukom. Svoje kvačkarsko znanje sem obnovila in ga tudi nadgradila v času korone. S tem sem si krajšala turobne dneve, obenem pa sem si z različnimi kvačkarskimi načrti postavljala nove izzive. Sodelovala sem v postavljanju Guonessovega rekorda Slovenija kvačka, s kvačkanjem grba občine Gornja Radgona. Sčasoma sem ugotovila, da mi kvačkanje koristi pri obvladovanju moje bolezni, obenem pa me sprošča. 

S kvačkanjem sem navdušila tudi članice Društva gospodinj Juršinci, s katerimi smo izvedle veliko kvačkarskih tečajev in kvačkarskih druženj z izmenjavo znanj, načtov in majhnih kvačkarskih skrivnosti. Kvačkanje nas je povezalo in okrepilo našo prijateljstvo. Veseli me tudi, da mi je s svojim delom uspelo navdihniti mlade gospodinje iz našega društva, da vedno več posegajo po kvački in s svojim itetesom izkazujejo željo po novem znanju.
Kandidatka za Kvačkarico leta 2023 Romana Hrga

2. kandidatka: Sabina Brglez

Sem upokojenka iz Slovenskih Konjic, poročena že skoraj 49 let, ponosna na moža, ki me potrpežljivo in hkrati z veseljem spremlja pri mojem kvačkarskem ustvarjanju.
Na prvem mestu mi je skrb za družino, za vse moje najdražje.
Kvačkati sem se naučila že v otroštvu, vendar kasneje za to nisem imela dovolj časa. Od kar sem upokojena se trudim sedaj vse to nadoknaditi. Svoje znanje mi je uspelo prenesti na moje 3 vnukinje, ki osnove kvačkanja že obvladajo.
Kvačkam res zelo, zelo rada, saj me ustvarjanje s kvačko neskončno pomirja.
Sem vesela in hkrati zelo ponosna, da imam ob sebi čudovite ljudi, ki cenijo mene in moje izdelke.

3. kandidatka: Alenka Vižin

Rada delam ročna dela in se bolj kot o sebi raje pogovarjam o drugih. Moja ljubezen do ustvarjanja sega že v otroštvo, kjer sem začela z vezenjem in nadaljevala s pletenjem. V najstniških letih sem se naučila kvačkati prtičke po italijanskih revijah, medtem ko sem v srednji šoli posvetila pozornost klekljanju.

V zadnjih letih je moja strast predvsem kvačkanje, kjer sodelujem v različnih dobrodelnih projektih, kot so odejice za starostnike, kape za novorojenčke in rokavčki za dojenčke. Soustanoviteljica sem skupine “Nitke nas povezujejo”, kjer skupaj kvačkamo za dobrodelne namene, predvsem za nedonošenčke. Moja srčna točka so prav oni.

Čeprav ne ustvarjam za prodajo, ampak izključno za svoje vnukinje, sem vesela, ko svoje izdelke podarim. Moje vodilo je “delati dobro”, in to na vseh ravneh mojega življenja. Veseli me, da svojo strast do kvačkanja lahko delim z okolico.

Malo za šalo, malo za res: Poleti sem organizirala “tečaj kvačkanja na plaži” v Los Cristianosu na Tenerifih, kjer so italijanske gospe opazile moje kvačkanje. Hitro smo se povezale in v enem tednu veselo kvačkale babičine kvadratke, kljub temu, da jezik ni bil ovira. Zdaj mi pogosto pošljejo slike svojih ustvarjalnih dosežkov.

Moji zvesti spremljevalci, kvačka in preja, sta vedno v moji torbi, saj kvačkam povsod, ko čakam. Po poškodbah, ki so me pestile v zadnjih letih, je ravno kvačkanje tisto, ki me je dvignilo in spodbudilo naprej.

Kvačkanje zame ni le veselje, ampak tudi sprostitev. Največje zadovoljstvo pa doživim, ko s svojimi izdelki nekoga razveselim in mu polepšam dan.

4. kandidatka: Stanka Videčnik

Sem Stanka Videčnik. Prihajam iz Koritnega nad Oplotnico. Po izobrazbi sem konfekcijski modelar. Izdelke izdelujem pod  vzdevkom Stančkina kvačka. Poleg kvačkanja še izdelujem vezenine in rešelje. 

 Motiv  za izdelavo najdem v naravi, praznikih  in po trenutnem navdihu. Rada izdelujem prale , trpežne in uporabne izdelke. Osnove kvačkanja sem se naučila na tečaju kvačkanja na Keblju. Prve zanke so bile trde, brez občutka . Ampak trma in volja sta prevladali. Moj navdih je Maja-Huda Volna. Njena navodila uporabljam na tečajih in srečanjih.  Sodelujem tudi z MG lesenodarilo. Z skupnimi željami smo ustvarili torbico z lesenimi (oreh) ročaji in dna za košare. Sodelujem tudi z Arino Pušnik -Tic Oplotnica. Na njeno povabilo sem predstavila svoje izdelke na praznični stojnici.  V bodoče si želim še več znanja, tehnik in domačega druženja ob kvačkanju.
Pa tudi kakšnega večjega projekta ob svojem času.
Zahvala pa gre moji družini, ki me spodbuja neglede, kaj si zamislim, ustvarjam in delam.

5. kandidatka: Klavdija Kastelic

Moje ime je Klavdija. Stara sem 46 let, po poklicu sem frizerka. Svoje podjetje imam že dobrih 15 let, kateremu sem dodala še dejavnost ročnih del. Kvačkam približno sedem let. Ugotovila sem, da je kvačkanje odlična terapija za sproščanje in umiritev samega sebe. Sem samouk, pomagala sem si z različnimi literaturami slovenskih in predvsem tujih avtorjev. Pišem tudi navodila in vodim delavnice kvačkanja. Rada ustvarjam vse izdelke od oblek za odrasle, vse za dojenčke, igrače, spominke, obeske,… Posebno energijo mi pa dajejo kvačkanje angelov, kar nekaj le teh je poletelo tudi v tujino. Veliko delam po naročilu in željah strank. V vsakem dnevu se najde čas za kvačko in pisanje navodil. Kar nekaj strank sem v svojem frizerskem salonu navdušila nad kvačkanjem in jih naučila osnov kvačkanja. V bodoče pa si želim, da bi lahko še naprej ustvarjala in izpolnjevala želje strank.

Zmagovalka Kvačkarica leta 2023 Klavdija Kastelic

1. kandidatka: Romana Hrga

Sem Romana Hrga, žena, gospodinja, kmetica, mama trem otrokom in babica sedmim vnukom. Svoje kvačkarsko znanje sem obnovila in ga tudi nadgradila v času korone. S tem sem si krajšala turobne dneve, obenem pa sem si z različnimi kvačkarskimi načrti postavljala nove izzive. Sodelovala sem v postavljanju Guonessovega rekorda Slovenija kvačka, s kvačkanjem grba občine Gornja Radgona. Sčasoma sem ugotovila, da mi kvačkanje koristi pri obvladovanju moje bolezni, obenem pa me sprošča.
S kvačkanjem sem navdušila tudi članice Društva gospodinj Juršinci, s katerimi smo izvedle veliko kvačkarskih tečajev in kvačkarskih druženj z izmenjavo znanj, načtov in majhnih kvačkarskih skrivnosti. Kvačkanje nas je povezalo in okrepilo našo prijateljstvo. Veseli me tudi, da mi je s svojim delom uspelo navdihniti mlade gospodinje iz našega društva, da vedno več posegajo po kvački in s svojim itetesom izkazujejo željo po novem znanju.
Kandidatka za Kvačkarico leta 2023 Romana Hrga
Kvačkarica leta 2022

SPOZNAJTE KVAČKARICO LETA 2022

Razglasili smo zmagovalko, ki je prejela največ glasov oz. všečkov z vaše strani.

ISKRENE ČESTITKE ZMAGOVALKI!

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, vendar se lahko odjavite, če želite. Sprejmi Preberi več

Varstvo osebnih podatkov