Izkušnja v kvačkanju in o projektu kvačkanja grbov

avtor admin

Čeprav kvačkam že od malih nog, mi na misel sploh ni prišlo, da bom kvačkala kdaj občinski grb. Kaj šele, da bi bila s tem zapisana v knjigo rekordov.

Kako je prišlo do tega. Se spomnite Jadranke Smiljić, ki je s kolegico Anito Kac kvačkala 28 ur in 5 minut in s tem vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov? No, ta fenomenalna Jadranka, naša brihta, je prišla na idejo, da bi našo ljubo malo Slovenijo združila s kvačko v roki. Našla je 211 kvačkaric in 1 enega kvačkarja (bravo, Ivan), ki bomo skvačkali vseh 212 grbov slovenskih občin in s tem postavili Guinnessov rekord: Največja zbirka kvačkanih grbov. Naše grbe bomo po končanem projektu podarili županjam in županom v zahvalo za podporo. Sama bom kvačkala grb občine Središče ob Dravi, kjer živim.

In kako se počutim, ker sem del nečesa tako velikega? Sploh ne morem opisati, enostavno sem zadovoljna, pomirjena, navdušena, včasih tudi prestrašena. K sreči imamo našo Jadranko, da nas opominja, da »mi to zmoremo«. Hvala, Jadranka, za vso podporo.

Vse informacije glede projekta dobite na Facebook strani Slovenija kvačka, kjer do konca aprila poteka licitacija kvačkanih izdelkov za fantiča, ki potrebuje našo pomoč.

Priporočam pa tudi ogled naše spletne strani ustvarjalnosrce.si in našega Instagram profila @slovenija_kvačka

Se beremo naslednjič.

Beti Tomašić

You may also like

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, vendar se lahko odjavite, če želite. Sprejmi Preberi več

Varstvo osebnih podatkov